Zomer 2020

Zomer 2020

Het was een bijzondere zomer. Warm, benauwd, letterlijk en figuurlijk. Niet alleen voor ouderen of zieken maar voor iedereen was het soms moeilijk en voor iedereen op een andere manier. Het coronavirus blijft actief en blijft op de een of andere manier ons leven beïnvloeden. Toch hebben we ons best gedaan om er met z’n allen wat van te maken. We hebben vooral gekeken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden.  We hebben prachtige zomeruitjes georganiseerd, en heel tevreden kijken we erop terug. Er hebben meer dan 100 gasten hebben aan de verschillende activiteiten  deelgenomen. En daar voor zijn we dankbaar.

We staan te popelen om onze herfst en winteractiviteiten vorm te geven

Want voorzichtig zijn we weer gestart met onze activiteiten. En als je het aandurft met je gezondheid, kom dan naar ons inloophuis voor een kop koffie of thee. Het is een moeilijke tijd, voor sommigen erg moeilijk, als je je alleen of rot voelt, als je moeilijke uitslagen hebt gekregen, kom dan naar ons toe voor een praatje met een van onze gastvrouwen of naar een van onze activiteiten.

Houd in verband met corona de website goed in de gaten i.v.m. wijzigingen locatie en/of niet doorgaan van een activiteit.

Helaas worden we door corona beperkt als het gaat om het aantal deelnemers voor onze activiteiten. Zo hebben we maar beperkte mogelijkheden in ons inloophuis in Wijkontmoetingscentrum Stad (De Tinne) aanwezig zijn tijdens activiteiten. En altijd is het nodig dat je je vooraf aanmeld, daarom kijken we ook naar andere ruimtes waar we onze activiteiten kunnen organiseren. Zo gaan we onze volgende workshop “creatief met groen” van 12 oktober houden in de Ontmoetingstuin De Rietmeen. Met “de schrijfkring” zijn we uitgeweken naar het Multifunctioneel Centrum De Roef. Dinsdag 1 oktober was daar de eerste bijeenkomst.

We waren gewend op onze verwenmiddagen met veel mensen samen te zijn. En wat was dat geweldig. De ontmoeting tussen onze gasten en de behandelaars die liefdevol alle gasten verwenden. Het kan en mag op dit moment niet. Opnieuw hebben we gekeken naar mogelijkheden. De behandelaars verzorgen nu twee aan twee, twee keer per maand een verwenmiddag/avond. Twee behandelaars, twee gasten en na afloop een drankje. En zo kunnen we per middag/avond 6 gasten verwennen. En ook dat is weer geweldig.

Oktober de Borstkankermaand

Daar willen we als De Maretak graag ook extra aandacht aan besteden. Daarom ben je dinsdag middag van 13.30 tot 14.30 uur van harte welkom. Neem gerust je partner of goede vriend(in) mee, Onder het genot van een kopje koffie of thee zal geluisterd worden naar waar jullie behoefte aan hebben. Als afsluiting willen we jullie graag een attentie meegeven. Aanmelden is wel noodzakelijk ook i.v.m. corona aanmelden@demartakveluwe.nl.

Er zijn nog veel meer activiteiten zoals

  • Biljarten bij BV DOS
  • Wandelen/bezig zijn in de Natuurtuin.

Kijk voor al die informatie/activiteiten op onze website www.demaretakveluwe.nl.