Op ontdekkingsreis bij Atelier/Galerie en Beeldentuin SAN

Op ontdekkingsreis bij Atelier/Galerie en Beeldentuin SAN

Het is dinsdagmiddag 4 augustus en we vertrekken vanaf het inloophuis met twee auto’s naar Putten. We gaan op ontdekkingsreis bij Atelier/Galerie en Beeldentuin SAN. SAN is kunstenares en ze maakt van spullen die haar aangeboden worden, prachtige kunstobjecten. Ze laat haar fantasie de vrije loop, en zo maakt ze heel verrassende kunst. Van meerdere items kan zij één geheel maken.

We beginnen de rondleiding bij de ingang waar een obelisk staat van opgestapelde plantenbakken. We wandelen over de Rode Loper en San gaat ons voor naar het Wollebos. We mogen een kijkje nemen in haar atelier. San vertelt over haar werk, over de technieken die ze gebruikt , thema’s en haar inspiratiebronnen. Terwijl zij vertelt wandelen we verder en zien we boven een grote struik/boom een gezicht uitsteken,   dat ons op vele plekken in de tuin in de gaten houdt met steeds een andere gezichtsuitdrukking.

Langs de looproute is ook kunst van andere kunstenaars te zien waarbij San over de samenwerking met hen vertelt. We komen langs PUR-fect beelden en bij een boom met allemaal kerstballen. Er staat een spot op gericht, het effect is een beetje te zien maar zal in het donker zeer zeker groter zijn.

Omdat we met een groep zijn en we alle corona regels willen bewaken genieten we in haar privétuin van thee/koffie en een heleboel lekkers. Wat een gastvrijheid en verwennerij! Voldaan gaan we verder en we komen zowaar de Nachtwacht tegen en op de achtergrond horen we kabbelend water waar twee zussen aan het relaxen zijn.

Bijna aan het eind van de ontdekkingstocht komen we bij een serre waar poppen/modellen staan van een show Head & DressArt High lights of Life, mode en kunst met theatrale aspecten waar zij zo’n tien jaar geleden aan meegewerkt heeft. We leggen het laatste stukje van de route af en zijn weer bij het beginpunt. Het heeft wat langer geduurd dan de planning was, maar de tijd vloog voorbij.

Ook leuk om te horen hoe een ieder naar bepaalde objecten keek en over dacht. Dat is ook de bedoeling van San (Suzanne), het toegankelijk , laagdrempelig maken en door te filosoferen te ontdekken wat jij ziet of voelt.

Het was een boeiende middag die vriendelijk en vol passie begeleid werd door San. Dank ook aan de organisatie voor het regelen van weer een fijne middag om de corona op gepaste afstand in de buitenlucht even te vergeten.

Kon je niet mee en ben je nieuwsgierig geworden. Kijk dan op www.ateliersan.nl.

Ik heb genoten van deze mooie middag.

Hartelijke groet,
Yvon