Na de zomer

Na de zomer

Worden dingen anders in september?

Ja, want door corona zijn veel dingen niet meer zo vanzelfsprekend. We houden anderhalve meter afstand van elkaar en desinfecteren onze handen, we blijven thuis als we verkouden of ziek zijn, en knuffelen is helemaal uit den boze.

Terugblik

Toch kunnen we terugkijken op hele mooie zomeruitjes, veel van onze gasten hebben er plezier aan beleefd. De uitjes zijn ondanks de hete zomer goed bezocht, en we hebben er nog een paar tegoed. Op 31 aug gaan we de zomeruitjes afsluiten op het water, met de borrelboot gaan we het Veluwemeer op. Hopelijk is het dan ook nog mooi weer zodat we met elkaar dan ook nog volop kunnen genieten.

Vooruitblik

En dan komt september en gaan we weer van start met ons vaste programma. We willen weer graag met elkaar eten, schilderen, bloemschikken en schrijven. Maar er zijn toch wel regels waar we ons aan willen en moeten houden. Zo mogen we in de tuinkamer, aan de Houtkamp 33, waar de meeste van onze activiteiten plaatsvinden maar met 6 mensen samenkomen.

Dat betekent workshops met kleine groepen. Het betekent ook dat je je altijd moet aanmelden voor een activiteit. Zomaar binnenlopen is niet meer mogelijk op dit moment. En sommige activiteiten moeten helemaal anders.

Lezingen zijn vanaf september in de grote zaal en er mogen maximaal 30 mensen komen. Op 8 september hebben we een lezing van Jeroen Hendriksen, Autobiografisch schrijven. Jeroen Hendriksen, zelf kanker sinds 2011, coach en trainer schreef het boek  Rimpelingen.

Rimpelingen

Gooi een steen in het water. Je hoort een plons en je ziet ettelijke rimpelingen op het wateroppervlak. Die rimpelingen zijn als een
verzameling nagelaten verhalen. Verhalen uit je leven die voortleven bij je partner, kinderen, vrienden, collega’s en andere bekenden. Een rimpeling vloeit uit en eindigt pas in de verre toekomst. De rimpeling gaat ook de diepte in, immers de steen zinkt en veroorzaakt onder het
wateroppervlak ook bewegingen.

De auteur is zelf kankerpatiënt sinds 2011. In cursussen werkte hij aan zijn eigen autobiografie en merkte dat speciale thema’s hem hielpen om zijn levensgeschiedenis in kaart te brengen. Hij noemt deze thema’s ‘De zes bronnen van zingeving.’  Over deze bronnen zal hij ons in zijn lezing vertellen. Zeer boeiend.

Deze lezing  van Jeroen Hendriksen "Rimpelingen" is het uitgangspunt voor 4 workshops ‘Autobiografisch schrijven,’ die gegeven zullen worden op 1 okt, – 15 okt. -29 okt. en 12 nov. door Mieke en Hanneke in de schrijfkring.

Aanmelden is i.v.m. Corona verplicht: mailen naar: aanmelden@demaretakveluwe.nl of bellen met 06-41829887

Verwenmiddagen

De verwenmiddagen kunnen niet meer zoals we gewend waren. Vanaf september hebben we elke maand een of twee verwenmiddagen. Er zijn dan twee behandelaars aanwezig. Op de website vind je wie er wanneer is. Aanmelden is noodzakelijk en je kunt je inschrijven voor één behandeling. Wij zullen je dan laten weten vanaf hoe laat je welkom bent.

Andere activiteiten

Voor alle workshops maar ook voor de inloop, Tea Inn en Koffie Inn moet je je aanmelden. Dus wacht niet te lang als je iets graag wilt, want in de Tuinkamer mogen we maar met 6 mensen samenkomen, en vol is vol. Omdat bloemschikken een graag bezochte workshop is hebben we er daar twee van per maand georganiseerd. Meer activiteiten dus.

VOOR ALLE ACTIVITEITEN GELDT, DAT ALS HET VOL IS MAKEN WE EEN RESERVELIJST EN KUN JE GEBELD WORDEN ALS ER IEMAND AF- OF UITVALT.