Nieuwe schrijfserie bij De Maretak

Nieuwe schrijfserie bij De Maretak

Schrijven over je leven, met de vier seizoenen als rode draad.


Op donderdag 10 februari starten wij met een nieuwe serie schrijfworkshops onder de titel ‘De seizoenen van het leven’. Mensen die eerder bij ons schreven én nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Schrijfervaring is niet nodig en het is altijd goed, want je schrijft voor jezelf.

Een boom ziet er in de zomer anders uit dan in de winter. Toch is het dezelfde boom. Als jij kijkt naar foto’s van lang geleden en je vergelijkt die met foto’s van nu, dan zijn er ongetwijfeld verschillen. Maar ben jij een ander dan het kleine kind of de opgroeiende tiener van toen? Is er een ‘ik’ dat zichzelf steeds weer herkent? En is alleen het seizoen veranderd?

We gaan schrijven over de seizoenen in ons leven. De oefeningen bestaan onder andere uit het afmaken van zinnen, diverse dichtvormen, associëren en schrijven over een bepaald thema, wisselen van perspectief en vrij fantaseren. Deelnemers die dat willen lezen het geschrevene voor. De anderen luisteren, zonder commentaar. Veel mensen beleven het samen schrijven, lezen en luisteren als plezierig en ontspannend.

  • Schrijfbegeleiders: Mieke van Rinsum en Hanneke Jongeling (www.deschrijfkring.nl).
  • Data: donderdagen 10 en 24 februari en 10 en 24 maart 2022, van 13.45 tot 16.00 uur.
  • Locatie: Harderwijk.
  • Kosten: 3 euro per keer.
  • Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 personen.

Zin om mee te schrijven? Meld je dan aan vóór 1 februari a.s. via 06-41829887 of aanmelden@demaretakveluwe.nl.