Activiteiten februari 2023

Activiteiten februari 2023

4 Februari Wereldkankerdag

Op 4 februari is het Wereldkankerdag en De Maretak wil graag stil staan bij alle mensen die te maken hebben met kanker. We denken aan iedereen die niet van opgeven wil weten. Maar we staan ook stil bij hen die de strijd moesten opgeven omdat het niet meer ging en we denken aan alle familieleden en naasten die hierdoor een geliefde verloren hebben. We wensen iedereen veel liefde,  moed, sterkte en kracht toe. đŸŒč

De  vrijwilligers van De Maretak  staan onvoorwaardelijk voor jullie klaar

Iedereen is welkom

Januari, de eerste maand van 2023, mochten we meer dan 100 gasten welkom heten en ontvangen. We zijn dankbaar als we horen dat mensen blijer en meer opgeladen bij ons weg gaan dan ze gekomen zijn.  We weten allemaal de diagnose kanker kan veel bij je teweegbrengen. 

Dus loop je rond met vragen, ben je bang of verdrietig, ben je fysiek of mentaal uit balans, of merk je dat de relatie met je dierbaren onder druk staat? Weet dan dat De Maretak er voor jou wil zijn.

Een keer per week een Koffieochtend met een beetje meer.

Onze koffieochtend in onze huiskamer in De Roef biedt een informele ontmoetingsplek, met de mogelijkheid voor een gesprek bij een kopje koffie of thee, een ontmoeting met een lotgenoot of met een vrijwilliger in een laagdrempelige omgeving
. Je kunt er vrij binnenlopen. Op onze website staat wanneer de inloopuren zijn.

En als je er dan toch bent, is er ook informatie verkrijgbaar over alles wat Stichting De Maretak doet.

Lotgenoten contact bij De Maretak

We horen steeds vaker hoe belangrijk het is om van elkaar te horen wat er in je omgaat als je met kanker wordt geconfronteerd. Niets is meer hetzelfde, je wereld staat op z’n kop.  Wat is het dan fijn te vertellen aan elkaar waar je tegenaan loopt. Herkenning en erkenning. En horen dat je niet alleen staat als je voelt wat je voelt.

Kort filmpje van een klavertjevier:

Maar ook de inloopuren, de vragen- en informatie-uren over werk en kanker en de lunches zijn fijn om anderen te ontmoeten. 

Creatief bij De Maretak

Schilderen, beeldhouwen/spekstenen, mandala en intuĂŻtief tekenen, autobiografisch schrijven of schrijven over een thema bijv. HOOP  en ook leren fotograferen met je telefoon, behoren tot de mogelijkheden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met creatief bezig zijn.  

Beleef het ook mee en meld je aan!

Reactie van een gast:

“Als ik schilder, ben ik ontspannen bezig en daar word ik blij van.”

Reactie van een gast:

“Tijdens het beeldhouwen kwam ik erachter hoeveel ik er van mezelf in leg. Zo ontdek ik mezelf. Steen Ă©Ă©n en drie zijn ruwe stenen. Steen twee en vier zijn het eindresultaat”

Reactie van een gast:

“IntuĂŻtief tekenen, zomaar een boom, wat vertelde hij veel over mij. Heel verrassend en leuk.”

Schrijven over HOOP. Waar hoop je op? Wat zijn je wensen, je verlangens, je idealen? Van oudsher wordt hoop gezien als een van de zeven deugden. Hoop doet leven. Zonder hoop is niets mogelijk. Mieke en Hanneke begeleiden De Schrijfkring.

Bewegen bij De Maretak

Als je kanker hebt is het heel belangrijk dat je blijft bewegen naar eigen kunnen. Bij De Maretak zijn er verschillende mogelijkheden. En het is goed te merken dat alles steeds beter bezocht wordt. Met Tai Chi Tao Qigong zijn we in januari gestart en wat is dat goed. Het kan niet in onze huiskamer maar in de Danszaal ook op de 2e etage van De Roef. Ook zwemmen en wandelen behoren tot de mogelijkheden. Elke laatste woensdag van de maand is er een stadwandeling. En ook is er een wandelgroep vanuit Positieve Gezondheid georganiseerd door de huisgenoten van De Roef. De Maretak doet daar ook aan mee. De eerst volgende keer is 23 februari om 18:30 uur bij De Roef. Het is ongeveer 5 km. In maart gaan we starten met dansles. Voor wie dat leuk vindt, houd de website in de gaten.

Ontspanning bij De Maretak

Als je kanker hebt, is ontspannen heel belangrijk. Dat weten en ervaren onze gasten ook en we kunnen zeggen dat onze verwenmomenten een groot succes zijn.

Reacties van gasten:

“Wat was het een genot me even te laten verwennen.”

“Biljarten is er gewoon even lekker uit.”

Ook mindfulness wordt als ontspannen ervaren, je krijgt handvatten om jezelf te ontwikkelen en in je kracht te komen.

Een gast zei:

“Het is een genot om even niet met ziek zijn bezig te zijn. Ik krijg hier energie van.”

Lezing / themabijeenkomst / demonstratie

Ook zijn er in februari weer lezingen en  themabijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen.

Op deze bijeenkomsten is iedereen welkom, neem gerust familieleden mee. Ook andere belangstellenden, zoals bijv. (zorg)professionals, mantelzorgers en werkgevers zijn welkom.

  • Demonstratie ‘Mediumschap’ door Manon Arnold medium en intuĂŻtief doelgericht coach https://www.manonarnold.com/
  • Lezing over ‘Voeding en Kanker’ door MatthĂ© Bollen internist – oncoloog in het St. Jansdal Ziekenhuis

Kijk voor meer informatie en al onze activiteiten in de agenda op onze website www.demaretakveluwe.nl  en aanmelden liefst via aanmelden@demaretakveluwe.nl of bellen naar 06-4182 9887