Workshop: Kleur Bekennen (schilderen én schrijven)

Workshop: Kleur Bekennen (schilderen én schrijven)

Mede dankzij een geldelijke bijdrage van het KWF start de Maretak Veluwe opnieuw de succesvolle workshop kleur bekennen.

Een lessenserie van 6 lessen waarbij geschreven en geschilderd werk elkaar op een natuurlijke manier gaan beïnvloeden. Het onderliggende thema van dit jaar is ‘natuurlijk.’ We gaan het kalm aan doen, want het hoeft natuurlijk geen gekkenhuis te worden. In tegenstelling tot de vorige reeks lessen, schilder je nu een avond en schrijf je de andere. De schrijflessen worden begeleid door Margriet Breet, docent schrijven, en de schilderlessen gebeuren onder de bezielende leiding van Maik de Graaf, beeldend kunstenaar.

Maik:  Het begrip natuurlijk is voor mij tweeledig.  Natuurlijk als in: iets wat heel gewoon, vanzelfsprekend kan zijn. Maar natuurlijk betekent voor mij ook kijken, horen, ruiken en voelen op een nieuwe frisse manier. Bijvoorbeeld naar  zoiets als een landschap, wat eigenlijk zo vanzelfsprekend is.
Voor mij is schilderen een spel van verwondering en verbazing, soms ook van herkenning. Schilderen is een uitdaging van penseel en verf. Ik laat mij inspireren door mens en natuur, door de wind en de wolken. Ik voeg het samen tot een beeld. Tijdens het schilderproces verandert er nog veel. Het schilderen is een ontmoeting met mezelf en anderen. Mijn werk is vooral kleurrijk en sprookjesachtig.

Margriet: met natuurlijk kun je veel kanten op. De meest mooie en eerlijke kant van natuurlijk is het ongekunstelde. Als je iets dichtbij jezelf houdt, is het ’t meest natuurlijk, het meest eerlijk ook. Het natuurlijke brengt een kwetsbare kant met zich mee. Dat vind ik mooi en uitdagend. De wereld zit al vol genoeg met mensen die kunstjes doen. Ik ben er zelf ook regelmatig schuldig aan, maar of dat goed is? Natuurlijk niet. Het is een hele kunst om te midden van alle gekunsteldheid zo natuurlijk mogelijk te blijven.

De cursus start dinsdagavond 7 januari  (19.15 – 21.30 uur) dus geef je zo snel mogelijk op!

Vervolg avonden: 21 januari, 4 en 18 februari en 3 en 17 maart.

Locatie: WOC Stad, Houtkamp 33 in Harderwijk

Aanmelden: 06-41430304 / info@demaretakveluwe.nl