Thuis gezond en actief blijven: Tai Chi Tao-Qigong

Thuis gezond en actief blijven: Tai Chi Tao-Qigong

Beste gasten, vrijwilligers en iedereen die dit leest,

Het coronavirus slaat hard toe. Veel van ons zitten in quarantaine. Het inloophuis De Maretak heeft al meer dan een maand geleden zijn deuren gesloten. Geen activiteiten en bijeenkomsten, maar gelukkig weten jullie elkaar te vinden via de telefoon en app.

Belangrijk is dat we zorg houden om en voor elkaar. En natuurlijk willen we heel graag de deuren van ons inloophuis weer openzetten. Maar wanneer en in welke vorm dat kan is een vraag die we nu nog niet kunnen beantwoorden.

Wij wensen jullie en onszelf toe dat we deze moeilijke periode goed zullen doorkomen. Dat we naast een goede gezondheid ook fit en ontspannen blijven.

Veel van ons kennen Joosje de Graaf, Zij verzorgt bij de Maretak Tai Chi Tao Qigong, een milde vorm van onbelast bewegen. Op ontspannen wijze doe je gezondheid bevorderende oefeningen waarmee je je energie balans en flexibiliteit kunt vergroten en stress reduceren.

Nu de deuren van het inloophuis gesloten zijn kan ook deze activiteit niet doorgaan, maar in samenwerking met ‘GA! Harderwijk’ is het mogelijk in deze tijd van corona toch Tai Chi Tao-Qigong te beoefenen.

Met deze link ga je naar de online oefeningen van Tai Chi Tao Qigong: https://youtu.be/gvCGPMqR1T8.

Joosje bied een korte les aan, en ze doet dit zittend om iedereen de kans te geven mee te doen, maar je kunt natuurlijk ook gaan staan, voeten op heup/schouderbreedte, knieën van het slot en bekken alsof je wilt gaan zitten. Deze oefeningen zijn o.a. gericht op gronden, ontspannen, versoepelen, energie weer laten stromen, long-energie versterken, vitaliteit verhogen en in contact te komen met dat wat er wezenlijk toe doet.

Zijn er vragen, dan mag je haar gerust mailen, welkom@bijjoosje.nl.

Veel plezier namens Joosje
en de coördinatoren van de Maretak
Agnes Benoist en Ank Bos