Oncologische na(ast)zorg, logisch!

Oncologische na(ast)zorg, logisch!

Je bent geconfronteerd met de diagnose kanker en staat voor de uitdaging de gevolgen van de diagnose én de behandeling een plaats te geven in je leven. In de eerste fase van je ziekte ben je meestal “aan het overleven”. Behandeling van de ziekte en de gevolgen daarvan op de dagelijkse routine nemen veel van de energie en veerkracht in beslag. Als de behandeling is afgerond of overgaat in langdurige medicatie en de frequentie van contact met zorgverleners afneemt, ervaren velen dat het leven niet meer is wat het was voor de ziekte. Terwijl iedereen om hen heen weer over gaat tot de orde van de dag. Is dat dan het juiste moment voor ondersteuning?

Vaak zijn mensen met kanker onbewust en onbekwaam als het gaat over de gevolgen van hun ziekte en de behandeling daarvan. Heel vaak hoor ik “ach, ik moet er maar mee leren leven”, “ik ben nuchter: ik ben er nog” of “tja, het is niet anders hé”. Dan gaat het over gebrek aan energie, pijn, jeuk, gewichtsverlies of toename of die vreselijke, verlammende angst dat de ziekte weer oplaait of terugkomt.

Misschien kun je wel wat tips gebruiken of  extra (kortdurende) professionele ondersteuning. Allerzorg-Care for Cancer biedt ruim 10 jaar thuisconsulten in het hele land door ervaren  (oncologie) verpleegkundigen.

Vanaf 1 september 2021 kunnen deze consulten ook laagdrempelig plaatsvinden in het inloophuis De Maretak in Harderwijk. Marianne Schoonhoven kan je ondersteunen daar waar nodig is.

Quote cliënt Care for Cancer: ‘Kanker wordt in het ziekenhuis behandeld, maar thuis beleefd, daar ontstaan mijn vragen…’

Waar kunnen wij jou en je naasten in ondersteunen?

  • Informatie en advies over de gevolgen van diagnose en behandeling
  • Mentale ondersteuning
  • Behoud van eigen regie
  • Omgaan met vermoeidheid
  • Omgaan met angst voor terugkeer
  • Omgaan met relaties en gezin
  • Omgaan met intimiteit
  • Tips voor het dagelijks leven
  • Advies aanvullende oncologische zorgverleners, digitale programma’s of lotgenotencontact.

De gesprekken (5 tot 10 afhankelijk van je zorgverzekeraar) worden vergoed door de zorgverzekeraar.

De gesprekken vinden plaats bij inloophuis De Maretak in Harderwijk. Dit is op woensdagochtend 1 x per 2 weken of vrijdagmiddag 1x per 2 weken. Een gesprek duurt 1 tot anderhalf uur.

Aanmelden: aanmelden@demaretakveluwe.nl

Wil je nog wat meer informatie, dan kun je het beste even bellen met: 06-41829887.

Onze zorg maakt geen onderscheid in geloof, cultuur en levensovertuiging.