Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie

NIEUWJAARSRECEPTIE

Op de goed bezochte nieuwjaarsreceptie op 25 januari in het Wijkontmoetingscentrum Stad heeft de voorzitter van Stichting De Maretak Veluwe Daisy Vliegenthart het komende jaar belicht.
Nieuwe activiteiten zoals ‘Kleur bekennen’ en ‘Verwenmiddagen’ staan op het programma. Het zwemmen, het zingen en creatieve activiteiten gaan ook op de afgesproken dagen weer gewoon door.

Een nieuwe eigen ruimte staat hoog op de verlanglijst. Daarvoor is een aanvraag ingediend bij de Beursvloer. Een kort filmpje met betrokkenen, die de behoefte aan een eigen ruimte op integere wijze verwoorden, moet de aanvraag ondersteunen.

Daisy vroeg aandacht voor de fondsenverwerving. Niet alleen met de sponsoractie van de ING, die tot 10 februari loopt, maar juist ook voor financiële steun het hele jaar door met www.doelshop.nl. Daarmee krijgt de Maretak Veluwe de mogelijkheid om blijvend activiteiten op te zetten voor mensen die leven met kanker

Het bestuur is versterkt met twee nieuwe leden: Adriaan van Lent en Anita Terpstra.

Mieke van Rinsum legt haar taken neer. Ze heeft zich vanaf 2003 met hart en ziel ingezet in het bestuur en als coördinator van het zangkoor. Daisy reikte haar “De Maretak” uit. Een maretak van aardenwerk op een sokkeltje, gemaakt door Anita Möbius:

“wegens haar stuwende kracht bij de oprichting van de Stichting De Maretak Veluwe en haar onafgebroken inzet voor en grote betrokkenheid bij de activiteiten van de stichting, als bestuurslid en als coördinator van het Koor ‘Zingen voor je Leven Harderwijk’ in de periode van 2003 tot 2019”.

Frans Molemaker was duidelijk verrast toen hij ook naar voren werd geroepen om “De Maretak” in ontvangst te nemen. Dit vanwege zijn stuwende kracht bij de oprichting van de ‘Stichting De Maretak Veluwe’ en zijn grote inzet voor en intensieve betrokkenheid bij de activiteiten van de stichting. Niet alleen in een periode van meer dan 8 jaar als bestuurslid, waarvan 4,5 jaar als eerste voorzitter, maar ook als coördinator van ‘Verder in Balans Veluwe’ en initiator en beheerder van de website tot op heden.