Lisanne Spaander zingt Evelien op de fiets binnen

Lisanne Spaander zingt Evelien op de fiets binnen

Na de opening van wethouder Marcel Companjen ging een groep fietsers onderweg om ‘Evelien op de fiets’ tegemoet te fietsen en met elkaar naar ons inloophuis te fietsen.

Eenmaal aangekomen bij “De Maretak” zong Lisanne Spaander haar naar binnen. Hoe mooi sport en muziek elkaar kunnen verbinden, zag je op dit moment. Na een welkomstwoord gingen we naar binnen en vervolgden ons programma. De tussenstand van onze actie is 1915 euro!

Evelien

Evelien van der Werff fietst door heel Nederland om aandacht te vragen voor de IPSO inloophuizen. Mensen en naasten geraakt door kanker zijn er onvoorwaardelijk welkom. Je kunt er terecht voor een kop koffie en een luisterend oor. Daarnaast bieden ze tal van activiteiten, informatie en lotgenoten-gesprekken.

Evelien vertelde over haar actie: “veel mensen weten nog niet van het bestaan van deze ondersteuning en ik wil de inloophuizen meer bekendheid geven. Vanwege corona zitten veel nazorgcentra en inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten zijn geannuleerd, zoals de Samenloop voor Hoop. Daarom haalt ze met haar fietstocht ook geld op om de inloophuizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen. De donaties die zij ontvangt op haar KWF-pagina verdeelt zij over de 75 inloophuizen.

KWF Kankerbestrijding | Foto: Edwin van der Leij