Inloopmomenten

Inloopmomenten

Tijdens de inloopmomenten (die vermeld staan op onze website) kunnen nieuwe en al bekende gasten zonder afspraak binnenlopen voor een persoonlijk gesprekje, contact met andere gasten, voor informatie, of voor het lenen van een boek uit onze (bescheiden) Maretak bibliotheek.

Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot een volgend inloopmoment. Als je een afspraak wilt maken voor een gesprek kan dat altijd. Bel dan even. 06-4182 9887

Gasten en bezoekers worden ontvangen door een gastvrouw of -heer van ons gastteam. Doorgaans is er een gastvrouw/heer aanwezig (soms twee of meer afhankelijk van de activiteit). Zij zijn te herkennen aan hun badge. Zij zijn je eerste aanspreekpunt en hebben een luisterend oor.  Daarnaast  staat er natuurlijk een kopje koffie of thee voor je klaar.

En wat biedt De Maretak rondom ontspannen?

In de vorige nieuwsbrief heb ik geschreven over alles wat De Maretak biedt rondom bewegen. Want als je geconfronteerd wordt met kanker is bewegen, maar ook ontspannen héél erg belangrijk. Dat kan bij de Maretak op verschillende manieren. We weten allemaal hoe fijn het is als je even niet aan chemo’s, bestralingen en ziekenhuis hoeft te denken. Het gaat juist om samen te zijn met mensen die hetzelfde voelen en denken. Dat je ook kan zeggen: ‘Nu wil ik het even niet over kanker hebben’. Dan mag je je gewoon even laten verwennen en ontspannen. De Maretak biedt heel veel verschillende mogelijkheden die we je graag toelichten als je hier meer over wilt weten.

4 Mei een grote verwenmiddag

Ja, op 4 mei aanstaande is er sinds lange tijd weer een grote verwenmiddag. Onze gasten zijn welkom vanaf 13.45 uur en om 14 uur gaan we beginnen. Elf behandelaars geven belangeloos onze gasten een heerlijk verwenmoment. We hebben een masseur, schoonheidsspecialistes, een mini-make over, medische pedicures, parafine behandelingen, healing, handverzorging / massage met de nodige informatie en als je het leuk vindt, kun je ook nog je nagels laten lakken. De hele middag door is er een fotograaf die van al onze gasten, als ze dat willen, foto’s maken. Natuurlijk is er tijd om gezellig met elkaar te praten onder het genot van een kopje koffie/thee of drankje met wat lekkers. Kortom we hopen onze gasten een onvergetelijke middag te bezorgen.

Kleine verwenmomenten

Het verwennen en behandelen is niet anders dan op een grote verwenmiddag, alleen op deze dagen zijn er twee behandelaars. Die verwenmomenten worden gehouden in onze huiskamer in de Roef. Ze zijn minstens een of twee keer per maand. In de agenda op de website kun je precies vinden wie er wanneer is. Belangrijk is wel dat je je aanmeldt, want vol is vol.

Biljarten

Ook heerlijk ontspannen kun je beneden in de ontmoetingsruimte van de Roef bezoeken. Daar staat een biljart en onze gasten kunnen daar heerlijk met elkaar een potje biljarten en aan de bar een drankje doen. We organiseren het nu nog elke eerste woensdag van de maand. Maar als meer heren en/of dames mee willen doen, dan kunnen we het ook vaker organiseren. Ook hier geldt dat het fijn is dat je je even aanmeldt. Dan wordt er op je gerekend en kan onze gastheer je verwelkomen.

Lunch

In de huiskamer van De Maretak kun je één keer in de maand samen met een aantal andere gasten samen eten. Marian, een van onze vrijwilligers maakt met veel liefde een heerlijke lunch. Wat is er nog leuker dan met elkaar daar lekker van genieten. Houd de website in de gaten, want de lunches zijn niet op vaste dagen.

Mindfulness

Vaak wordt mindfulness ervaren als ontspannen, maar sommigen vinden het ook hard werken 😊. Mindfulness is gericht op het bewust sturen van je aandacht en ademhaling, op het bewustere keuzes maken, meer en intensiever genieten van prettige dingen, beter omgaan met moeilijkheden en tegenslag. Belangrijke items zijn:
• Rust en ruimte
• Meer focus en geloof in je eigen kracht
• Anders omgaan met verandering, stress, pijn en ongemak
• Meer aandacht voor wat wèl mogelijk is.

De volgende workshop van zeven sessies zal weer starten na de zomer. Weet je al dat je daar graag aan mee wil doen, geef je dan alvast op.

Zomeruitjes in de maanden juli en augustus

In de volgende nieuwsbrief zal ik meer vertellen over de zomeruitjes die er weer aan zitten te komen.
We gaan weer hele gezellige, educatieve en ontspannen uitjes organiseren.
Kun je niet op vakantie om wat voor reden dan ook, dan ben je altijd bij ons welkom.
Neem gerust contact met ons op. Via aanmelden@demaretakveluwe.nl of bel met 06-4182 9887