Even voorstellen: Odylia van de Brink en Liesbeth Gitz

Even voorstellen: Odylia van de Brink en Liesbeth Gitz

We zijn enorm blij met onze nieuwe vrijwilligers bij de Maretak en we willen u graag kennis met ze laten maken. Nadat onze nieuwe activiteitencoördinator Agnes Benoist zich voorstelde in de vorige nieuwsflits, geven we de pen nu aan twee van onze nieuwe gastvrouwen.

Odylia van de Brink – Gastvrouw

Hallo allemaal,

Ik wil mij graag even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Odylia v.d. Brink. Ik woon sinds zes jaar in Harderwijk in een mooi appartement aan de Wethouder Jansenlaan. Daarvoor heb ik op verschillende plaatsen in Nederland gewoond maar de laatste jaren in Twente, daar werkte ik bij de politie. Na mijn pensioen wilden we wat centraler wonen in Nederland en dat is dus Harderwijk geworden. Prima keuze en een hele mooie omgeving.

Helaas is mijn man anderhalf jaar geleden overleden en dan is er een leegte en val je in een heel diep gat. Ik ging op zoek naar vrijwilligerswerk en gelukkig kwam toen de Maretak op mijn pad (een doelgroep die mij erg aanspreekt). Ik hoop bij de Maretak fijne contacten te leggen en mooie momenten mee te maken.

Tot ziens en een lieve groet van mij.
Odylia.

Liesbeth Gitz – Gastvrouw en vrijwilliger

Soms komt het zomaar op je pad, iets waar je naar op zoek bent en om hebt gevraagd.

Dat gebeurde in Groenlo waar ik Ank Bos tegen kwam. Met Ank werkte ik samen als vrijwilligster in het Willem Holtrop Hospice. Om een lang verhaal kort te maken, zij vroeg mij om als vrijwilliger bij de Maretak te komen. En ik denk dat de Maretak precies is waar ik naar op zoek was.

Contacten leggen en mensen begeleiden die kanker hebben of hebben gehad. Zelf heb ik ook kanker gehad en ik begrijp dat het fijn is om in gesprek te gaan of iets te doen wat afleiding geeft. Dat is wat de Maretak aanbiedt en doet.

Ik ben Liesbeth Gitz-Tensen, echtgenote van Henk Gitz. Wij hebben twee kinderen en vier kleinkinderen. Inmiddels ben ik vier jaar met pensioen. Als verpleegkundige heb ik in het St. Jansdal gewerkt en in de wijkverpleging.

Bij de Maretak wil ik me graag als tussenpersoon inzetten. De contacten met het Ziekenhuis en de Maretak onderhouden en verder uitbreiden. Voor patiënten, die we bij de Maretak gasten noemen, is het ongelofelijk belangrijk dat de lijnen met het ziekenhuis kort zijn en dat ze weten wat er allemaal mogelijk is.

Ik heb er zin in! Ook ben ik uiteraard voor andere taken zoals gastvrouw of wat dan ook beschikbaar.
Ik kijk ernaar uit en hoop dat de Coronatijd snel voorbij gaat zodat we ook weer volop kunnen starten met binnen activiteiten.

Hartelijke groet, Liesbeth.