Even voorstellen: Joop de Jong

Even voorstellen: Joop de Jong

Mijn naam is Joop de Jong. Ik woon in Zeewolde en heb op dit moment wat meer vrije tijd dan voorheen. Ik ben een fervent fotograaf. Vanaf mijn 12e jaar loop ik al met een camera rond. De eerste camera die ik heb gekocht was de Ilford sportman 125F. Deze kocht ik in 1968 voor f 68,00. Dat was veel geld voor mij en heb dit bij elkaar gespaard door weekbladen te rond te brengen. In de loop der jaren heb ik de passie voor fotografie vast gehouden. In de vorige eeuw (1990) heb ik de vierjarige opleiding gedaan op de fotovakschool en deze succesvol afgerond als vakfotograaf. Om mijn passie voor fotografie te delen geef ik al meer dan 35 jaar fotocursussen in en rond Zeewolde. Eind jaren ’90 heb ik nog 4 jaar les mogen geven op de fotovakschool in Apeldoorn. Daar ik een echte ambachtsman ben, ben ik in 2001 gestopt op de fotovakschool. De donkere kamer ging er uit. Ik heb nog 2 jaar les gegeven in digitale beeldbewerking en ben er in die tijd achter gekomen dat werken met de computer niet mijn ding is.

Nu in 2020 / 2021 geef ik nog steeds les in de fotografie. Hoewel de camera’s zijn veranderd van analoog naar digitaal kan ik hierin nog steeds mijn vakmanschap kwijt. Het principe is het zelfde gebleven. Ik kijk er dan ook naar uit om voor maretak een aantal workshops te mogen geven in de komende maanden en wie weet ontmoeten wij elkaar daar.

11 januari: 19.00 – 21.00 uur. Titel: Macrofotografie

Op deze avond gaan we jullie meenemen in de wereld van de fotografie. Met de camera gaan jullie de kleine wereld ontdekken. Met de camera gaan jullie opzoek naar de kleinere dingen in het leven. Ongeacht wat voor camera je hebt ga je ontdekken hoe dichtbij je foto’s kan maken van kleine dingen zoals detailfoto’s. Het programma op deze avond zal bestaan uit wat uitleg over macro fotografie en het toepassen van datgene wat er is verteld. Het wordt vast een gezellige en leerzame avond, want voorop staat plezier voor de fotografie. Zijn er nog vragen dan mag je me altijd bellen 06 51 71 81 97.

Opgeven voor deze workshop is noodzakelijk; er zijn maar een beperkt aantal plaatsen i.v.m. corona. Dus geef je zelf op via aanmelden@demaretakveluwe.nl. Deze workshop is gratis.

8 februari: 13.30 – 16.00 uur. Titel: ❤ Valentijn

Op deze middag gaan we in hoe we een mooi romantisch portret kunnen maken. Dat kan een portret van jezelf zijn, van je geliefde of van jullie samen. Het kan ook je kind of goede vriend/vriendin zijn. Of iemand die je dierbaar is. Iedereen met een fotocamera kan aan deze workshop meedoen. Het gebruik van een statief is wel aan te raden. De middag zal bestaan uit wat informatie / uitleg en tips. Wanneer je ‘Valentijn” serieus neemt, zou het heel leuk zijn als je je kleding aanpast aan het thema. Je kan ook extra accessoires meenemen voor aankleding. Reden genoeg dus om je op te geven voor deze workshop. We maken er een gezellige middag van. Heb je nog vragen dan mag je me altijd bellen 06 51 71 81 97.

Opgeven voor deze workshop is noodzakelijk; er zijn maar een beperkt aantal plaatsen i.v.m. corona. Dus geef je snel op via aanmelden@demaretakveluwe.nl. Deze workshop is gratis.