Even voorstellen: Edwin van der Leij

Even voorstellen: Edwin van der Leij

Hallo lezer, sinds maart 2020 heb ik mij aangemeld bij de Maretak. Ik las op Facebook op de site van voormalig buurvrouw Astrid dat zij vrijwilliger was bij de Maretak en waar deze organisatie voor stond. Ik werd er door gegrepen. Mijn vrouw Jolanda was destijds zoekende naar activiteiten om, ondanks haar geringe energie door de leukemie, op een zinvolle maar leuke en ontspannende manier de dag door te komen. We waren toen nog niet op de hoogte van het bestaan van de Maretak en de mogelijkheden die deze door het KWF gesponsorde organisatie bood. Helaas is mijn vrouw in 2012 overleden tengevolge van een longontsteking die zij mede opliep door haar geringe weerstand tijdens de behandeling van haar ziekte in het UMC. Jolanda zei in gesprekken dat ik niet alleen moest blijven en na haar overlijden een nieuwe partner moest vinden. Dat gebeurde sneller dan dat ik had verwacht. Na vier maanden na het overlijden van Jolanda, bij het kijken naar de korfbalwedstrijd van mijn dochter kwam ik Jellie tegen. Jellie haar zoon Jordi speelde bij mijn dochter in het team. Jellie en haar man Herman kende ik van mijn bezoeken met Jolanda, aan de afdeling oncologie van het St Jansdal. Herman was een jaar eerder overleden dan Jolanda. We raakten tijdens de pauze van deze wedstrijd in een gesprek vol van emotie en medeleven naar elkaar. Fijn om naast je kinderen een luisterend oor te kunnen vinden voor hetgeen allemaal gebeurd was. Na een aantal maanden, ik ben niet zo’n held wat afspraakjes betreft, belde Jellie mij op naar aanleiding van een krantenstukje over een tafeltennistoernooi die ik gewonnen had.

Van het een kwam het ander en kregen Jullie en ik een relatie. Samen naar de film, samen de kroeg in, uit eten gaan. Eind 2015 heb ik mijn huis verkocht, zijn we op Terschelling getrouwd en vormen we met de kinderen een samengesteld gezin. Vanaf deze periode zijn de dingen ook in een stroomversnelling gegaan…kinderen die gaan trouwen, een partner
ontmoeten, huizen kopen en opknappen, opa en oma worden…..alweer het vierde kleinkind geboren. Jellie en ik houden allebei van muziek, festivals, concerten, reizen en fotograferen. Oerol, Nieuw-Zeeland, China en Vietnam waren wel de hoogtepunten. De camper brengt, ons vanwege de corona, naar de meest mooie plekken in Nederland. Wat is ons landje toch mooi.

Nu dan bezig voor de Maretak. Allemaal bevlogen vrijwilligers die voor de bezoekers iets willen betekenen. De een als bestuurslid, gastheer of gastvrouw, de ander als degene die de activiteiten aanbiedt. Allemaal hun ervaring delend op een relaxte manier vind ik. Fijn dat ik van deze club deel mag uitmaken.

Edwin van der Leij