De Maretak organiseert een zomeruitje naar het Dolfinarium

De Maretak organiseert een zomeruitje naar het Dolfinarium

Met een lekker zonnetje en een warm windje worden de gasten ontvangen door Ank en Agnes.

Eerst met z’n allen naar de walrussenshow, natuurlijk op 1 meter 50 afstand. Daar kregen we uitleg over het leven van de zwaarste (ongeveer 1500 kilo!) bewoners van het Dolfinarium. Na een zwangerschap van 16 maanden wordt er een babywalrus geboren van ongeveer 50 kilogram. Dat is niet mis.

We volgden daarna pijlen van de gele route, alles volgens de corona regels, en kwamen bij de zeeleeuwen terecht. Zeer speelse dieren, die allerlei kunstjes lieten zien: dansen, klappen, spelen/gooien met een bal, kusjes ♥️ geven, enz. Heel knap dat je dit dieren met heel veel geduld en liefde kunt leren. Daarna kwamen bij een dolfijnenvoorstelling, waar we uitleg kregen over het leven van de tuimelaar.

Na een drankje vertrokken we naar de dolfijnenshow ‘Oceanica’, met heel veel wetenswaardigheden over de dolfijn. De sfeervolle muziek zorgde voor een geweldige show tussen dieren en verzorgers. Er werd echter ook verteld dat deze mooie dieren bedreigd worden door o.a. de mens, namelijk door de plastic soep. Laten we hier samen iets aan doen!

Met nieuwe, mooie indrukken gingen we weer naar huis.

Bedankt, Dolfinarium en Maretak, voor deze gezellige en geslaagde middag.