De Maretak en Positieve Gezondheid - Wat biedt De Maretak rondom bewegen?

De Maretak en Positieve Gezondheid - Wat biedt De Maretak rondom bewegen?

We weten allemaal wel dat bewegen heel belangrijk is. Als je gezond bent om gezond te blijven en als je kanker hebt weer in je eigen kracht te komen. De Maretak biedt heel laagdrempelig verschillende mogelijkheden aan om te bewegen:

  • Zwemmen – In de Sypel in Harderwijk of in Zwembad Interactie (voorheen Calluna) in Ermelo. Elke donderdag (niet in de vakanties) wordt er onder leiding van een deskundig zweminstructeur oefeningen in warm water gedaan. Iedereen doet mee naar eigen kunnen op zijn eigen niveau. Na afloop wordt er regelmatig samen koffie gedronken en is er gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen. Meer info over de zwembaden vindt u op de websites van De Sypel en Zwembad Interactie.
  • Stadswandeling – Elke laatste woensdag van de maand is er gelegenheid om met een stadsgids en gastvrouw/heer een (korte) wandeling door Harderwijk te maken. Op de website kun je zien welk stukje Harderwijk er die keer ontdekt gaat worden. De duur van de wandeling wordt afgestemd op onze gasten. De wandeling wordt afgesloten met een drankje in de stad. Meer info vindt u op de website.
  • Bewegen in de natuurtuin – Harderwijk heeft een prachtige natuurtuin gelegen in Stadsweiden. Vanaf 18 april gaan we weer elke derde dinsdag van de maand de natuurtuin bezoeken. Er is een gastheer van ons aanwezig en hij zal met onze gasten naar behoefte een wandeling maken door de tuin, en vertellen over al het moois wat er dan te zien is.
    Vind je het fijn om wat mee te helpen dan is die mogelijkheid er ook. Maar lekker genieten van de natuur is al heel fijn.
  • Tai Chi Tai Qigong – Dit is een vorm van bewegen die voor iedereen geschikt is. De ritmische en vloeiende bewegingen zijn heilzaam voor de spieren, de gewrichten en bloedcirculatie. Bovendien bevordert Tai Chi de stofwisseling en het functioneren van de organen. Met Tai Chi wordt het gehele lichaam op drie fronten heel onbelast getraind: de spieren worden sterker en soepeler zonder al te veel te belasten; de algehele fysieke conditie verbetert waardoor allerlei klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen; onrust wordt omgezet in rust, een meer in balans zijn. Wil je het ervaren dan ben je welkom: https://www.bijjoosje.nl/over-joosje/.
  • Dansen – Verschillende stijlen o.a. jazz, modern show, hiphop enz. worden aangeboden in een sessie van 4 lessen. Het is heel laagdrempelig en zelf als staan te zwaar is kun je meedoen op een stoel. Deze lessen worden gegeven in de dansschool van Annemieke Bais op de 2de etage van de Roef. Je hebt geen danservaring nodig. De les bestaat uit isolaties van lichaamsdelen, kleine oefenseries, bv balansoefeningen, wat grondoefeningen en als afsluiting een simpel stukje dans. De bewegingen worden aangepast aan ieders kunnen.

Ook de Roef biedt mogelijkheden om te bewegen.

  • Bewegen in de beweegtuin – dinsdag 4 april zal FysioTotaal de les verzorgen van 14 tot 15 uur. Iedereen is welkom. Elke week op een andere dag wordt er een les gegeven. Toegang is gratis en zeker de moeite waard. Website: mfcharderwijk.nl.
  • Wandelen met de Roef – elke laatste donderdag van de maand gaan we samen wandelen. We starten bij de Roef om 18.30 uur. We lopen ongeveer 5 km en wandeling wordt steeds door iemand anders verzorgd. In juni zal De Maretak een mooie route uitzetten. Na afloop is er koffie en of thee. Loop gerust een keer mee en ervaar hoe leuk het is om samen te bewegen. Opgeven hoeft niet gewoon komen.
  • Ben je wat ouder en wil je graag wandelen maar niet te ver en niet alleen! Dan biedt GA! Harderwijk de mogelijkheid om met een maatje te wandelen: www.gaharderwijk.nl.