De Lichtjesloop 24-09-2022

Zaterdag 24 september 2022 is de dag! Waar: Wijde Wellen Harderwijk van 13.00 tot 22.00 uur!

Geïnspireerd op KWF Samenloop (vooral bekend onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’) is het idee voor De Lichtjesloop ontstaan. En sinds begin dit jaar is er hard achter de schermen gewerkt door enthousiaste vrijwilligers.

KWF Samenloop was een 24-uurs wandelevenement voor KWF dat werd gehouden tussen 2006 en 2019. In 2021 werd, als gevolg van de coronacrisis, door KWF besloten om definitief te stoppen met het organiseren van deze evenementen.

Maar het wandelen, de kaarsenceremonie, de saamhorigheid… deze ervaringen hebben zoveel indruk achtergelaten bij veel mensen, dat het idee is ontstaan om toch weer iets te gaan organiseren. Het is deze keer in aangepaste vorm zijn, kleinschaliger, maar we gaan weer lopen!

Tijdens De Lichtjesloop vieren we het leven met onze eregasten. Op dit moment hebben zich 17 teams aangemeld en wij hopen zeker met 20 teams dit evenement te kunnen starten. Steun (ex)-kankerpatiënten en zamel met ons geld in voor Stichting De Maretak ten behoeve van iedereen in en om Harderwijk die kanker heeft of heeft gehad en hun naasten.

Het is een dag vullend programma en wordt muzikaal omlijst door diverse koren. Voor meer informatie over dit mooie evenement verwijzen wij naar De Lichtjesloop website (hierop vind je van alles: bijvoorbeeld deelnemen als team, kaarsenzakken, wat is nu precies De Lichtjesloop en heel belangrijk wat is de lichtjesceremonie?

www.delichtjesloop.nl