Een bezoek aan een fantastische beeldentuin

Een bezoek aan een fantastische beeldentuin

Het was een bijzondere ontmoeting met de kunstenares Suzanne van de beeldentuin SanArt op woensdagmiddag 14 augustus. Wat is ze een fantastisch en creatief mens en wat heeft ze mooie verhalen!

Suzanne maakt van allemaal gekregen spullen de mooiste kunst. Het begon al bij het 1e beeld, gemaakt van betonblokken uit de jaren 70 waar vroeger plantenbakken van werden gemaakt. Deze waren “rood geschilderd” en erboven bevond zich een vogel als symbool van de vrijheid. Later zagen we beelden die ze gemaakt had van purschuim in verschillende kleuren waar ze graag mee werkte. Hoe bedenk je het! Daarna het wollenbos met truien die van haar een 3e leven krijgen.

De boodschap die ze ons meegaf was dat dode dingen weer tot leven konden komen door ze te versieren en ze daarna weer tentoon te stellen. Zo waren bijvoorbeeld dode bomen aangekleed met sieraden of kerstballen. Ook was de boom waaruit een gezicht was gehouwen een knap kunstwerk. Op indrukwekkende wijze had ze de nachtwacht van Rembrand uitgebeeld. “een slapende man” die ‘s nachts tot leven kwam om over Suzanne te waken. En een vogelflat en ordners, in goud geschilderd waren ook een hele creatieve vondst. We zagen teveel om op te noemen.

Gelukkig mochten we halverwege de rondleiding pauzeren en serveerde ze een drankje en heerlijke versnaperingen. Kortom: het was een bijzonder geslaagde middag en moe maar voldoen keerden we huiswaarts.

Lucy